BiebBoys

BiebBoys

BiebBoys Joran Floor, Kees Meulendijks en onmisbare schakel Petra Mackenbach zijn educatiemedewerkers bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Zij zetten zich volledig in om telkens weer een video met bijbehorend lespakket te ontwikkelen. Wat is hun doel? Leesbevordering en leesplezier voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Een duurzame verandering teweegbrengen bij leerkrachten. Leerlingen telkens op een positieve manier in aanraking laten komen met lezen, boekensmaak én mediawijsheid.

Van én voor Gelderse en Overijsselse bibliotheken
De samenwerking met Rijnbrink is vanaf schooljaar 2021/2022 een feit. Naast de acht afleveringen die in 2021/2022 zijn ontwikkeld, volgen er in 2022/2023 zeven nieuwe afleveringen. Alle Gelderse en Overijsselse bibliotheken mogen gebruik maken van de BiebBoys. Het is van én voor hen bedoeld.

Aan de slag! Stappenplan
Ben je enthousiast en wil je het onderwijs (groep 5 t/m 8) graag kennis laten maken met de BiebBoys? 

  1. Elke maand is er een nieuwe video met bijbehorend lespakket beschikbaar via de website www.biebboys.nl. Naast de video bestaat het lespakket uit een lesbrief (PDF) en de bijbehorende lesmaterialen.
  2. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief met updates. Zo blijf je altijd op de hoogte van alles rondom de BiebBoys zoals nieuwe materialen en nieuwtjes.
  3. We begrijpen dat het fijn is om vooraf te weten aan welk thema de BiebBoys werkt. We informeren je in het vervolg graag voorafgaand:
  • 4 weken voor de nieuwe video en het lespakket staat een korte tekst met informatie over het thema klaar. Dit kun je dan tijdig met de scholen communiceren. De informatie vind je in de MarCom toolkit.
  • 2 weken voor de nieuwe video en het lespakket staat een volle MarCom toolkit voor je klaar.

 

2022-2023

Thema's video's & lespakketten


Downloads

2021-2022

Thema's 8 video's & lespakketten


Downloads


Zijn er vragen, opmerkingen of aanvullende ideeën over de toolkits? Neem dan contact op met Janneke Bloemheuvel.