Communicatietoolkit Kinderboekenweek 2023

Communicatietoolkit Kinderboekenweek 2023

Tijdens de Kinderboekenweek, 4 t/m 15 oktober, staat het leesplezier van kinderen centraal. Een uitgelezen kans voor bibliotheken om te laten zien dat zij een onuitputtelijke bron van inspiratie, informatie, lezen en leren zijn. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van 'Bij mij thuis'.

Communicatietoolkit

In de commissie marketing van de VOB is afgesproken dat we de Kinderboekenweek campagne in gezamenlijkheid landelijk inzetten. Rijnbrink ondersteunt je daarom graag bij het opzetten van jouw lokale campagne met onderstaande communicatietoolkit. De communicatietoolkit bestaat uit een communicatieplan met handige tips en acties over hoe je de campagne lokaal kunt uitrollen. Het tweede deel van de communicatietoolkit bestaat uit direct te plaatsen content en beeldmateriaal ter promotie van je activiteiten voor verschillende kanalen, zoals website, nieuwsbrieven en social media.

Effectmeting

De evaluatie van de campagne vindt plaats o.b.v. enquêtes richting bezoekers/gebuikers en medewerkers/vrijwilligers. Hiertoe ontvang je voor beide segmenten een link naar de enquête aangevuld met een kant-en-klare begeleidende tekst die je kunt gebruiken bij het verzenden van de enquêtes.

Vragen?

Heb je vragen over het communicatieplan, de communicatietoolkit of de effectmeting? Neem contact op met Janneke Bloemheuvel via janneke.bloemheuvel@rijnbrink.nl of 06 12 84 58 08.

2023 07 17

Voorlezen in de thuistaal: wist je dat...

Wist je dat meer dan 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn opgegroeid met een andere taal naast het Nederlands? Meertaligheid is een enorme rijkdom! Een goede basis in de thuistaal werkt als een hefboom voor het leren van de tweede taal: het Nederlands. Belangrijke voorwaarde is dan wel dat er thuis veel en rijke taal wordt aangeboden. Veel ouders vinden dat nog wel moeilijk. Omdat zij zelf niet zijn opgegroeid met boeken of omdat zij het voorleesritueel niet kennen.  Kinderen kunnen nu – samen met hun ouders - voorgelezen worden in hun thuistaal. 

Op jeugdbibliotheek.nl staan 100 voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek in het Engels, Spaans, Pools, Turks, Syrisch Arabisch en Marokkaans Arabisch. In de Bibliotheek en thuis zijn de video’s gratis te bekijken met het lidmaatschap van de Bibliotheek. Omdat we álle kinderen het leesplezier bij hen thuis gunnen!
Meer weten? Bekijk dit filmpje


Een initiatief van Rijnbrink en De Voorleeshoek, in samenwerking met SPN, Stichting Lezen, de KB, met subsidie van Stichting Pica.

Tip! Bij NBD Biblion kun je de onderliggende collectie prentenboeken bestellen met de QR codestickers naar de voorleesvideo’s.